Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Σάββατο, Ιανουαρίου 02, 2010

Ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου και επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αιολοικών Πάρκων Αρθούρος Ζερβός θα είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ καθώς θα προταθεί από το δημόσιο στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2009.

Ο καθηγητής Αρθούρος Ζερβός διατελεί Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREC), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA) και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC). Επίσης, είναι Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Δικτύου Πολιτικής για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (REN21) και μέλος του συβουλευτικού οργάνου (Forum) της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας και Μεταφορών (DG TREN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επίσης, ο δρ Ζερβός είναι κάτοχος των πτυχίων BSc και MSc από το Πανεπιστήμιο του Princeton των Η.Π.Α. και των πτυχίων D.E.A. (Diplome d/Etudes Approfondies) και Ph.D. (Diplome de Docteur - Ingenieur) από το Πανεπιστήμιο του P. και M. Curie, της Γαλλίας, είναι μέλος ΔΕΠ του Τομέα Ρευστών, της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από το 1982, όπου σήμερα κατέχει θέση Αναπληρωτή Καθηγητή.
Παράλληλα, ο κ. Ζερβός είναι αρχισυντάκτης του «International Journal of Sustainable Energy» και μέλος της συντακτικής επιτροπής του διεθνούς περιοδικού «International Journal of Wind Energy».
Για περισσότερα από 25 χρόνια ο δρ Ζερβός έχει ασχοληθεί με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από επιστημονική, ερευνητική και τεχνολογική πλευρά, ανέπτυξε στρατηγικές διεύρυνσης του τομέα σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, ενώ έχει υλοποιήσει περίπου 60 προγράμματα Έρευνας, Ανάπτυξης και Επίδειξης, χρηματοδοτούμενα κύρια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο ίδιος δεν σταματάει να υπογραμμίζει ότι η ανάπτυξη των ΑΠΕ είναι μονόδρομος για την χώρα μας, τόσο στη λογική της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα όσο και της γενικότερης προστασίας για το περιβάλλον, ειδικά μέσα σε ένα γενικότερο σκηνικό ραγδαίας επιδείνωσης των κλιματικών όρων. Εξάλλουν πιστεύει ότι σε κάποιες περιοχές της Ευρώπης, όπως στην Δανία και την Γερμανία είναι πιθανό στα επόμενα χρόνια να φτάσουμε στο όριο του κορεσμού από πλευράς ΑΠΕ. Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο σε χώρε όπως η Κίνα και οι ΗΠΑ και, φυσικά, και η δική μας, αφού κατά τον κ. Ζερβό το Αιγαίο, Εύβοια, Λακωνία, Θράκη, έχουν πολύ υψηλό αιολικό δυναμικό, με την ιδιομορφία ότι εκτός από τον χειμώνα που έχουμε δυνατούς ανέμους, το καλοκαίρι έχουμε τα μελτέμια. "Αυτός ο συνδυασμός δίνει ένα αιολικό δυναμικό που, κατά μέσον όρο, είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης", έχει πεί κατ’ επανάληψη ο καθηγητής,
καθηγητής του Πολυτεχνείου και πρόεδρος του συνδέσμου των ευρωπαϊκών εταιρειών αιολικής ενέργειας επιλέχθηκε από την κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου