Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Σάββατο, Απριλίου 30, 2011

110429_protomagiaΟι εργάτες του Σικάγο πριν από 125 χρόνια έβαλαν τα θεμέλια για τα εργατικά δικαιώματα και άνοιξαν το δρόμο για τις εργατικές κατακτήσεις. Πάνω απ όλα όμως έδωσαν δύναμη και αξιοπρέπεια στα εκατομμύρια εργατών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Πρωτομαγιά του 1886 έγινε ο φωτεινός φάρος για τον κόσμο του μόχθου και ένα ισχυρό βήμα για τη κατοχύρωση και τη διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων και κατ "επέκταση για το βάθεμα της δημοκρατίας.
Σήμερα που η εργατική τάξη σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται κάτω από την πίεση της ανεργίας, της μείωσης των εισοδημάτων και της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, το μήνυμα της Πρωτομαγιάς συνεχίζει να εμπνέει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε όλο τον κόσμο. 
Στη χώρα μας, ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται κάτω από τη μέγγενη του Μνημονίου και των κυβερνητικών επιλογών που μειώνουν και υπονομεύουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τις εργασιακές σχέσεις.
Την ίδια στιγμή το συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα μας, η εμπροσθοφυλακή της εργατικής τάξης, δέχεται ανηλεή επίθεση. Στόχος η αποδυνάμωση των συνδικάτων... Τελικός σκοπός η προώθηση των μέτρων που οδηγούν στην εξαθλίωση των εργαζομένων και των οικογενειών  τους και τελικά στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής. 
Η επίθεση που δέχεται εδώ και πέντε μήνες η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν είναι τυχαία. Είναι ενταγμένη στο συνολικότερο σχέδιο αποδυνάμωσης του εργατικού κινήματος και εκφυλισμού των εργατικών δικαιωμάτων.
Στην επίθεση τους αυτή.
Απαντάμε με την ΕΝΟΤΗΤΑ και τους ΑΓΩΝΕΣ μας. 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Υ.Γ. Προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 10:30

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου