Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2012
Άρθρο
Ειδήσεις Ελληνικές
Αρκετές «καυτές πατάτες» θα κληθεί να διαχειριστεί με το καλημέρα ο νέος υπουργός Ενέργειας, με σημαντικότερη αυτή της κρίσης ρευστότητας στην αγορά ενέργειας. Μετά την χορήγηση δανείου ύψους 130 και 100 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τίθεται θέμα κατά πόσο οι χορηγήσεις τους είναι συμβατές με την κοινοτική νομοθεσία, ενώ δεν αποκλείεται η Κομισιόν να παρέμβει για το θέμα.
Για το ενδεχόμενο αυτό είχε προειδοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με επιστολή της στα μέσα Ιουνίου, σημειώνοντας ότι τα δάνεια αυτού του είδους εμπίπτουν στους κανονισμούς περί κρατικών εγγυήσεων. Για τον λόγο αυτό, η Επιτροπή υπέβαλε ερωτήματα, στα οποία ζητά απάντηση προκειμένου να δώσει τις «ευλογίες» της.
Η E.E. ζητάει περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα δάνεια του Ταμείου για κάθε μια από τις εταιρείες. Η ενημέρωση θα πρέπει να περιλαμβάνει ποσά, όρους, πιθανές προκαταβολές και κατά πόσο μπορούν να ερμηνευθούν ως κρατικές ενισχύσεις. Παράλληλα, από την ελληνική κυβέρνηση ζητείται να διασφαλίσει ότι τα δάνεια θα χρησιμοποιηθούν για να αντιμετωπίσουν βραχυπρόθεσμα το πρόβλημα ρευστότητας και δεν θα διοχετευθούν σε άλλες επενδύσεις. Επίσης, οι Βρυξέλες ζητούν να ενημερωθούν για το εάν ο ΛAΓHE και ο AΔMHE έχουν λάβει κρατικές ενισχύσεις την τελευταία δεκαετία.
Αντίστοιχα, η Κομισιόν σημειώνει και την παρακράτηση των 265 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων. Τέλος, αντικείμενο των ερωτήσεων της Επιτροπής αποτελεί και η γενικότερη κατάσταση στην αγορά ενέργειας. Στα πλαίσια αυτά, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει ποια συγκεκριμένα μέτρα έλαβε και προτίθεται να λάβει στο εξής. Επίσης, καλείται να κάνει προβλέψεις για την συνέχεια με βάση διαφορετικά σενάρια, το ένα με κρατική στήριξη και το άλλο δίχως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου