Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Κυριακή, Αυγούστου 11, 2013

Στόχος η καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας αφού τα στοιχεία θα διασταυρωθούν με αυτά που υποβάλλονται σε ΙΚΑ, ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ

Άλλο ένα «όπλο» στην προσπάθεια καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας θα ενεργοποιήσει από το Σεπτέμβριο το υπουργείο Εργασίας καθώς θα προχωρήσει σε απογραφή όσων απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα -με πλήρη στοιχεία καθώς και με τους όρους αμοιβής και εργασίας τους.

Στόχος του υπουργείου είναι έως τις 15 Νοεμβρίου να έχει αποκτήσει ένα πλήρες μητρώο απασχολουμένων, που, όπως δήλωσε στην εφημερίδα Ημερησία ο υπουργός Εργασίας, Γιάνννης Βρούτσης, «θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για τους στοχευμένους ελέγχους και την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής».

Η απογραφή θα πραγματοποιηθεί μέσω των λογιστηρίων των επιχειρήσεων, καθώς και μέσω των μεμονωμένων εργοδοτών, οι οποίοι απασχολούν εργαζόμενους. 

'Ολα τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν στη συνέχεια θα τεθούν σε αντιπαραβολή με όσα στοιχεία καταχωρούνται σε ΣΕΠΕ, ΙΚΑ και ΟΑΕΔ ώστε να υποστηριχθούν πιο αποτελεσματικά 
οι έλεγχοι που θα γίνονται από το αναβαθμισμένο επιχειρησιακά -στα πρότυπα του ΣΔΟΕ- Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που θα έχει τη συνδρομή και της οικονομικής αστυνομίας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου