Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Τρίτη, Μαΐου 13, 2014

«Στις 18 Μαΐου κόβουμε πρώτοι το νήμα με ρεαλιστικό σχέδιο για το Χαϊδάρι του μέλλοντος»

 «Στις 18 Μαΐου κόβουμε πρώτοι το νήμα» είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, στέλνοντας μήνυμα νίκης από την κεντρική πλατεία του Δάσους όπου πραγματοποίησε την προεκλογική του ομιλία το Σάββατο 10 Μαΐου μέσα σε μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα.  
 Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΑΣΟΣ 10.5
Απευθυνόμενος στους συνδημότες μας, που είχαν γεμίσει την πλατεία του Δάσους, ο Βαγγέλης Ντηνιακός παρουσίασε τους τρεις βασικούς άξονες του προγράμματος του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά» πάνω στους οποίους θα στηριχθεί για να δημιουργηθεί το Χαϊδάρι του μέλλοντος: Διεκδίκηση με οραματικό, υπερτοπικό σχέδιο για την πόλη, Διοίκηση με αλληλεγγύη και διαφάνεια και Δράση με στοχευμένες τοπικές παρεμβάσεις ενώ παρέθεσε, ειδικότερα, και όσα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα που αφορούν στην περιοχή του Δάσους.
Ο Βαγγέλης Ντηνιακός, αναφέρθηκε στη σύμπραξη των Ανδρέα Μποζίκα και Τάσου Χαλκιά, λέγοντας πως δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά η συνέχεια της αδιαφάνειας, της αδράνειας και της στασιμότητας, που χαρακτήρισαν την απερχόμενη Δημοτική αρχή και που προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη μέσα από  το «ψευδεπίγραφα μήνυμα «Πάμε να ενώσουμε το Χαϊδάρι», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Σε ο,τι αφορά δε στις συκοφαντίες του  Ηρακλή Δρούλια, ο Βαγγέλης Ντηνιακός, απάντησε πως «συνειδητά δεν έχω εισπράξει χρήματα από τα δημόσια ταμεία, ούτε θέλησα ποτέ να διοριστώ σε καμία κρατική θέση» για να συμπληρώσει με νόημα πως «χωρίς να επεκταθώ σε όσα τον βαρύνουν του λέω λοιπόν ότι δεν του έμοιασα ούτε πρόκειται ποτέ να του μοιάσω».
Ολοκληρώνοντας την προεκλογική του ομιλία στην κεντρική πλατεία του Δάσους, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά»,  κάλεσε τους συνδημότες μας να ακολουθήσουν το δρόμο του μέλλοντος, της αξιοπρέπειας της ανθρωπιάς, της ασφάλειας και της ανάπτυξης και να κατοχυρώσουν με την ψήφο τους το δικαίωμα της αλλαγής δίνοντας, στις 18 Μαΐου, τη νίκη στους νέους ανθρώπους και στο Χαϊδάρι τη δυνατότητα να γυρίσει σελίδα, να αποκτήσει και πάλι προοπτική.
 Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΑΣΟΣ 10.5  (2)
Στην τελική ευθεία για τη νίκη μέσα από σκληρή δουλειά
 «Μπήκαμε πλέον στην τελική ευθεία των εκλογών. Σήμερα εδώ από το Δάσος είναι ολοφάνερο το μήνυμα της νίκης: Στις 18 Μαΐου κόβουμε πρώτοι το νήμα. Μπαίνουμε πρώτοι στον τελικό γύρο αυτής της αναμέτρησης» είπε ο Βαγγέλης Ντηνιακός στην αρχή της ομιλίας του.  
Η αισιοδοξία του Βαγγέλη Ντηνιακού για το αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής προκύπτει μέσα από «σκληρή δουλειά! Δύο μήνες τώρα «οργώνουμε» το Χαϊδάρι. Σπίτι­ Σπίτι, δρόμο – δρόμο, γειτονιά – γειτονιά.  Δεν υπάρχει συμπολίτης μας που ζήτησε να μας δει και δεν τον συναντήσαμε.
Επιλέξαμε να μιλήσουμε μαζί σας με προσωπική επαφή. Εμείς δεν κάνουμε «πολιτική επικοινωνία» για τα προβλήματα του τόπου μας μέσα από το ψυχρό γυαλί της τηλεόρασης. Αντίθετα! Επιδιώκουμε συνειδητά την επαφή με τους δημότες.
Θέλησα και θέλω να σφίξω όσα περισσότερα χέρια μπορώ. Θέλησα και θέλω να δω πρόσωπο με πρόσωπο όσους περισσότερους Χαϊδαριώτες γίνεται. Θέλησα και θέλω να μιλάω ένας προς έναν για τα προβλήματά σας και να διαβάζω στα μάτια σας τους προβληματισμούς σας» εξήγησε ο Βαγγέλης Ντηνιακός για να δεσμευτεί απέναντι στους δημότες λέγοντας πως με τον ίδιο τρόπο θα πολιτεύεται και ως δήμαρχος.
Το σχέδιό για το Χαϊδάρι του μέλλοντος:  Διεκδίκηση – Διοίκηση – Δράση
Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Ντηνιακό το σχέδιο του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά», για το Χαϊδάρι του αύριο, βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: Διεκδίκηση – Διοίκηση – Δράση.
1) Διεκδίκηση με οραματικό, υπερτοπικό σχέδιο για την πόλη
«Για να αλλάξει η πόλη μας και για να πρωτοστατεί στο μέλλον χρειάζεται οραματικό σχέδιο, ένα σχέδιο υπερτοπικό» τόνισε ο Βαγγέλης Ντηνιακός για να εξηγήσει στη συνέχεια: «Η πόλη πρέπει να βρει ξανά διέξοδο προς τη θάλασσα και να ανασάνει το εσωτερικό της. Γι’ αυτό βάζουμε τριπλό οραματικό στόχο:
1)    Να ανακτήσουμε την Ακτή Σκαραμαγκά
2)    Να επεκταθεί στην πόλη μας το ΜΕΤΡΟ
3)    Να παραδοθεί το Στρατόπεδο στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής.
Την ώρα που η κρίση παραλύει την Ελλάδα εμείς και θέλουμε και έχουμε υποχρέωση να κοιτάμε κατάματα την ελπίδα. Βλέπουμε πέρα από τις δύσκολες συγκυρίες και τολμάμε να κοιτάξουμε μπροστά».
2) Διοίκηση με αλληλεγγύη και διαφάνεια
«Τα απαραίτητα πρέπει να γίνουν ξανά κεκτημένα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Ντηνιακός αναλύοντας τον δεύτερο άξονα που θα ακολουθήσει ως Δημοτική Αρχή για να σημειώσει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Δήμου – υπαλλήλων και δημοτών σε ο,τι αφορά στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη.
 «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια συμμαχία δημοτών ­ εργαζομένων και δημοτικής αρχής για μια πόλη με περισσότερη αλληλεγγύη, ανθρωπιά, ασφάλεια και σύγχρονες υποδομές. Μια πόλη που οι άνθρωποί της συνεργάζονται. Η συνεργασία είναι το κλειδί στην αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που επηρεάζουν την εικόνα της πόλης μας και τις συνθήκες της ζωής μας. Μαζί μπορούμε σε ένα ­ ένα τα προβλήματα, με μεθοδικότητα και σκληρή καθημερινή δουλειά να δώσουμε οριστικές λύσεις: Στην καθαριότητα, στις συγκοινωνίες, στη φροντίδα για τον άνθρωπο που την έχει ανάγκη.  Ειδικά γι’ αυτούς που σήμερα ψάχνουν εναγώνια ένα πιάτο φαγητό, ένα γιατρό να τους φροντίσει. Να  διασφαλίσουμε πως για κάθε παιδί πρέπει να υπάρχει και μια θέση σε ένα βρεφονηπιακό σταθμό».
3) Στοχευμένη τοπική δράση
Ο τρίτος άξονας στον οποίο θα κινηθεί η Διοίκηση του Βαγγέλη Ντηνιακού θα είναι ο  άξονας της στοχευμένης τοπικής δράσης. «Είναι οι πολλές μικρές παρεμβάσεις που ο δήμος έχει πρώτιστο καθήκον για να εξυπηρετεί και να διορθώνει: Οι καμένες λάμπες, τα σπασμένα παγκάκια, τα καταλυμένα πεζοδρόμια, οι λακκούβες στους δρόμους» είπε ο Βαγγέλης Ντηνιακός, για να καταλήξει πως «επιτέλους τα αυτονόητα πρέπει να γίνουν ξανά δεδομένα».
 Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΑΣΟΣ 10.5  (3)
Σημαντικές παρεμβάσεις στην περιοχή του Δάσους
Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά στην περιοχή του Δάσους, ο Βαγγέλης Ντηνιακός, στην ομιλία του στην κεντρική πλατεία της περιοχής, απευθυνόμενος προς τους συνδημότες μας, παρέθεσε τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Χαϊδάρι ξανά» και που «το Δάσος τις έχει πραγματικά ανάγκη»:
­Προέκταση του ΜΕΤΡΟ από το Περιστέρι στο Σκαραμαγκά, που θα προβλέπει σταθμό εξυπηρέτησης των κατοίκων του Δάσους.
­- Κυκλοφοριακή μελέτη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων πεζών και οχημάτων σε συνδυασμό με την έξοδο στη λεωφόρο Αθηνών.
­- Πεζογέφυρες για την ασφαλή διέλευση της λεωφόρου Αθηνών.
­- Δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης στην πλατεία Ελευθερίας δίπλα στο εμπορικό κέντρο.
­Αναβάθμιση του δικτύου εξυπηρέτησης της Δημοτικής Συγκοινωνίας με νέα λεωφορεία και νέες γραμμές μέσα από τις γειτονιές του Δάσους.
­- Ανάπτυξη δικτύου πεζοδρόμων και διαπλάτυνση πεζοδρομίων.
­Κατασκευή και ανακατασκευή πεζοδρομίων με σύγχρονα ενεργειακά υλικά.
­- Πύκνωση του Δημοτικού φωτισμού για περισσότερη ασφάλεια των δημοτών.
­Αποκατάσταση του εγκαταλελειμμένου γηπέδου του Αθλητικού Κέντρου Δάσους.
­Καμία απώλεια χώρου πράσινου στους ελεύθερους ­ δεσμευμένους.
­- Ανάπλαση ­ αναβάθμιση της οδού Ακροπόλεως με τις αναγκαίες διανοίξεις.
­- Το παλαιό λατομείο Χαμηλοθώρη θα γίνει δημοτική περιουσία και θα χρησιμοποιηθεί για πράσινο και αναψυχή.
­- Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.
­- Εξεύρεση χώρου για κατασκευή Δημοτικού σχολείου στο Άνω Δάσος.
Τόνισε δε το απαράδεκτο φαινόμενο «τα γήπεδα τένις του αθλητικού κέντρου να παραχωρούνται για εκμετάλλευση στους ιδιώτες και μάλιστα σε δημοτικούς συμβούλους μέλη της διοίκησης του δήμου» καθώς και τις μεγάλες καθυστερήσεις στη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Βεργίνας και στην έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στη δυτική λεκάνη του Δάσους. 
«Ξέρουμε πως όλα αυτά δεν μπορεί να γίνουν κινώντας ένα μαγικό ραβδί. Διαθέτουμε όμως τη μαγική δύναμη της θέλησης και της φαντασίας για να τα πετύχουμε. Και θα τα πετύχουμε».
Οι μάσκες έπεσαν
Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση του Δήμου ο Βαγγέλης Ντηνιακός μίλησε για την αδιαφάνεια, την αδράνεια και τη στασιμότητα που χαρακτήρισαν την απερχόμενη Δημοτική αρχή και που πλέον μπορεί να «κρύφτηκαν από το προσκήνιο, αλλά κάποιοι εργάζονται πυρετωδώς στο παρασκήνιο» και βρίσκουν την έκφρασή τους μέσα από  το «ψευδεπίγραφα μήνυμα «Πάμε να ενώσουμε το Χαϊδάρι», όπως είπε χαρακτηριστικά  μιλώντας για τη σύμπραξη των Ανδρέα Μποζίκα και Τάσου Χαλκιά.
«Είναι αυτοί, που βουτηγμένοι μέσα στη διαπλοκή, εξυπηρετούν τα  προσωπικά τους οικονομικά συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των πολιτών.
Τα έχουν όμως μπλέξει και έχουν τελικά μπλεχτεί. Γιατί ο υπόγειος  σχεδιασμός δεν τους βγαίνει. Χρησιμοποίησαν για «μπροστινούς», πρόσωπα που φαίνονταν λιγότερο φθαρμένα από τα δικά τους, αλλά η  «ομάδα υποστήριξης» ήταν τόσο φανερή ποιά είναι: Η στενή, ανεπιθύμητη πλέον σε όλους τους δημότες ομάδα του απερχόμενου δημάρχου γι’ αυτό και εξανεμίστηκε αμέσως το εγχείρημα της μεταμφίεσης.
Η βιτρίνα τους έσπασε και οι μάσκες έπεσαν. Τόσο η κοινωνία όσο και οι μετρήσεις τους, που τις κράτησαν μυστικές για ευνόητους λόγους, το αποδεικνύουν. Πήγαν για ανανέωση και τους βγήκε διάσπαση γι’ αυτό και τα υγιή στοιχεία, τα καθαρά πρόσωπα δεν τους ακολούθησαν» κατέληξε ο Βαγγέλης Ντηνιακός.
Απάντηση σε συκοφαντίες
 «Υπάρχει όμως μια ακόμη υποψηφιότητα, που υπηρετεί τα στενά κομματικά συμφέροντα της συγκυβέρνησης η υποψηφιότητα του κρατικοδίαιτου κυρίου Δρούλια, που μέσα στην αγωνία του, χάνοντας τη ψυχραιμία του, κατάντησε να προσπαθεί με φτηνούς τρόπους να εξαπατήσει τους Χαϊδαριώτες συκοφαντώντας εμένα προσωπικά καθώς και μέλη της οικογένειάς μου» περί διορισμού σε έμμισθη θέση καθώς και ότι ο συνδυασμός «Χαϊδάρι ξανά» ταυτίζεται με την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου.
Ο Βαγγέλης Ντηνιακός ξεκαθάρισε πως «όλοι γνωρίζουν, ότι εμείς είμαστε αυτοί, που σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή απέναντί στην άθλια διοίκηση που άσκησε ο απερχόμενος Δήμαρχος σε αντίθεση με τον κ. Δρούλια που καυχόταν για την άριστη συνεργασία του με τη διοίκηση του Δήμου».
Διεμήνυσε δε στον κ. Δρούλια πως «συνειδητά δεν έχω εισπράξει χρήματα από τα δημόσια ταμεία, ούτε θέλησα ποτέ να διοριστώ σε καμμιά κρατική θέση. Και είναι μέγιστη η απρέπειά του, τη συμμετοχή μου για δύο μήνες χωρίς αμοιβή σε μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή να προσπαθεί να την εμφανίσει ως διορισμό σε έμμισθη θέση» για να καταλήξει με νόημα πως «χωρίς να επεκταθώ σε όσα τον βαρύνουν του λέω λοιπόν ότι δεν του έμοιασα ούτε πρόκειται ποτέ να του μοιάσω».
 Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΑΣΟΣ 10.5  (4)
Ο δρόμος του μέλλοντος
«Αυτές τις ημέρες οι πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα, θα βρίσκονται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι: Ή θα ακολουθήσουμε την κατεύθυνση που λέει: ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ή θα πορευθούμε στον κατήφορο που λέει: ΑΔΡΑΝΕΙΑ» έθεσε το δίλημμα απευθυνόμενος προς τους δημότες ο Βαγγέλης Ντηνιακός για να δώσει, στη συνέχεια,  την απάντηση για το ποιον δρόμο ο ίδιος και ο συνδυασμός «Χαϊδάρι ξανά» έχουν επιλέξει: «Ο πρώτος δρόμος είναι ο δρόμος του μέλλοντος. Είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς, της ασφάλειας και της ανάπτυξης. Αυτός είναι ο δρόμος που διαλέγουμε εμείς, ο συνδυασμός μας γιατί θέλει να κάνει τους Χαϊδαριώτες περήφανους ξανά! Αυτός είναι ο δρόμος της νίκης στις 18 του Μάη και αν χρειαστεί της διπλής νίκης στις 25 του Μάη».

 Β. ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΑΣΟΣ 10.5  (5)
 Νέα προοπτική για το Χαϊδάρι
Λίγες μόνο ημέρες πριν τις εκλογές της 18ης Μαΐου ο Βαγγέλης Ντηνιακός τόνισε πως ήρθε πλέον η ώρα της αλλαγής που θα δώσει μια νέα προοπτική στην πόλη μας και που είναι πλέον ευθύνη όλων να την επιλέξουν.
«Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο θα ισχυροποιούνται τα διλήμματα. Από τη μια η ανανέωση, η θετική προσπάθεια και ο καθαρός ­ ντόμπρος λόγος. Και από την άλλη η αναπαλαίωση, η αρνητική ενέργεια και οι υπόγειοι συμβιβασμοί. Από τη μια οι δυνάμεις της δημιουργίας, του μόχθου, της σιωπηλής αλλά μεγάλης πλειοψηφίας. Και από την άλλη οι παράγοντες των συναλλαγών και της αρπαχτής» εξήγησε, για να καταλήξει:
«Μαζί προχωράμε μπροστά!  Μαζί γυρίζουμε σελίδα στην πόλη μας!  Μαζί συνδιαμορφώνουμε το μέλλον μας! Στις εκλογές της άλλης Κυριακής, κατοχυρώστε με την ψήφο σας το δικαίωμα αλλαγής!  Στις 18 Μαΐου, ενωμένοι και δυνατοί, δώστε τη νίκη στους νέους ανθρώπους! Δώστε τη νίκη στο Χαϊδάρι! Δώστε μας τη δύναμη να υπηρετήσουμε με πάθος την πόλη μας. Φέρτε ξανά την ελπίδα στα σπίτια σας. Να γίνουμε όλοι περήφανοι ξανά!».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου