Για τη σωστή απεικόνιση απαιτείται η εγκατάσταση τουFlashPlayerκαι τουAdobe ReaderΗ ιστοσελίδα υποστηρίζεται λειτουργικά από τους πλοηγούςMozzila internet explorerChromeOperaedge microsoft Ιδανική ανάλυση οθόνης 1024 x 768.ΟΙ πηγές των αναρτήσεων εάν είναι αναδημοσίευση υπάρχουν στο τέλος κάθε ανάρτησης. Ευχαριστούμε πολύ.

ΜΥ ΗΟΜΕ ΟΝLINE

Σάββατο, Μαΐου 14, 2016
Με ανοιχτό το ενδεχόμενο πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, αν η διαδικασία για την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή δεν έχει επιτευχθεί έως τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση θα πρέπει εντός των επόμενων ημερών να ολοκληρώσει τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Αγώνας δρόμου για ΑΔΜΗΕ -Νομοθετικές πρωτοβουλίες μέχρι το EurogroupΣύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη, μέχρι το επόμενο Eurogroup  θα έχουν ψηφιστεί δύο νόμοι για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και τις δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας, το μοντέλο ΝΟΜΕ. Ο ένας νόμος θα αφορά στην νομοθέτηση του νέου ΑΔΜΗΕ με παραμονή του 51% στο Δημόσιο και ο δεύτερος θα προβλέπει διαδικασίες για τα  ΝΟΜΕ, των δημοπρασιών ηελκτρισμού που θα διενεργεί η ΔΕΗ για να ενισχύσει την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού.
Οι χρόνοι για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ είναι ιδιαίτερα σφικτοί ενώ ρητή είναι η πρόβλεψη στη συμφωνία με τους εταίρους για την πλήρη ιδιωτικοποιήση σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου που είδε το φως της δημοσιότητας από το πρακτορείο Bloomberg, ο διαγωνισμός για τον στρατηγικό εταίρο που θα εξαγοράσει τουλάχιστον το 20% του ΑΔΜΗΕ, θα πρέπει να ξεκινήσει τον Ιούλιο και ως τον Οκτώβριο να έχει επιλεγεί ο επενδυτής. Σε διαφορετική περίπτωση το δημόσιο θα πρέπει τον Οκτώβριο να ανακοινώσει καταληκτική ημερομηνία, εντός του 2016, για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών εξαγοράς του 100% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ. Μάλιστα η δεύτερη αυτή διαδικασία σύμφωνα με το κείμενο θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του 2017.
Το ορόσημο που θα κρίνει αν τελικώς υιοθετηθεί η λύση της πλήρους ιδιωτικοποίησης, είναι η αξιολόγηση που θα κάνουν οι θεσμοί τον Οκτώβριο, μετά από διαβούλευση με τις ελληνικές αρχές, για την «έλλειψη επαρκούς προόδου όσον αφορά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός του 2016, ιδιαίτερα όσον αφορά τον προσδιορισμό και την εξαγορά από τον στρατηγικό επενδυτή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το προσχέδιο του μνημονίου.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/266512/agonas-dromoy-gia-admie-nomothetikes-protovoylies-mehri-eurogroup#ixzz48eci9lBm

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου